Алуминиум лист - Кина Hongbao Алуминиум индустрија
Ние им помагаме на светот расте од 1999 година

алуминиум лист

Краток опис:


детали за производот

Тагови производ

Опис:
Hongbao Алуминиум aolly conmmon имаат серијата 1000, 3000 серија, 5000 серија, 6000 серија, 7000 серија, 8000 series.The карактеристика како што следува:
1000 серија се суштински чист алуминиум со минимум 99% содржина на алуминиум од тежината и може да биде работа стврдне.
3000 серија се легирани со манган, и може да биде работа стврдне.
5000 серија се легирани со магнезиум, и да понудат врвен отпорност на корозија, што ги прави погодни за морски апликации. Исто така, 5083 легура има највисока силата на не термички обработено легури. Повеќето 5000 серија легури манган, како и.
6000 серија се легирани со магнезиум и силициум. Тие се лесни за перење, се заварливи, и може да биде врнежи стврдне, но не и на високо предности кои 2000 и 7000 може да се постигне. 6061 легура е еден од најчесто се користи за општа намена алуминиумски легури.
7000 серија се легирани со цинк, и може да биде врнежи прекалени на највисоко предностите на било алуминиумски легури (крајна затегнувачка цврстина од 700 MPa за 7068 легура). Повеќето 7000 серија легури вклучуваат магнезиум и бакар, како и.
8000 серија се легирани со други елементи кои не се опфатени со другите серии.

 

 

 состав од легура на алуминиум (% )

легура

Си

Фе

Cu

Mn

mg

Cr

Zn

V

Ti

Bi

ga

Pb

Zr

граници ††

Ал

секој

Вкупно

1050 0.25 0.40 0.05 0.05 0.05     0.05           0.03   99,5 мин
1060 0.25 0.35 0.05 0.03 0.03 0.03 0.05 0.05 0.03 0.03 0.03 0.03 0.03 0.03   99,6 мин
1100 0.95 Si + Fe 0,05-0,20 0.05     0.10             0.05 0.15 99,0 мин
3003 0,6 0,7 0,05-0,20 1,0-1,5     0.10             0.05 0.15 остатокот
3004 0.30 0,7 0.25 1,0-1,5 0,8-1,3   0.25             0.05 0.15 остатокот
5005 0.3 0,7 0.2 0.2 0,5-1,1 0.1 0.25             0.05 0.15 остатокот
5052 0.25 0.40 0.10 0.10 2,2-2,8 0,15-0,35 0.10             0.05 0.15 остатокот
5083 0.40 0.40 0.10 0,40-1,0 4,0-4,9 0,05-0,25 0.25   0.15         0.05 0.15 остатокот
5086 0.40 0.50 0.10 0,20-0,7 3,5-4,5 0,05-0,25 0.25   0.15         0.05 0.15 остатокот
5154 0.25 0.40 0.10 0.10 3,10-3,90 0,15-0,35 0.20   0.20         0.05 0.15 остатокот
5356 0.25 0.40 0.10 0.10 4,50-5,50 0,05-0,20 0.10   0,06-0,20         0.05 0.15 остатокот
5454 0.25 0.40 0.10 0,50-1,0 2,4-3,0 0,05-0,20 0.25   0.20         0.05 0.15 остатокот
5456 0.25 0.40 0.10 0,50-1,0 4,7-5,5 0,05-0,20 0.25   0.20         0.05 0.15 остатокот
5754 0.40 0.40 0.10 0.50 2,6-3,6 0.30 0.20   0.15         0.05 0.15 остатокот
6005 0,6-0,9 0.35 0.10 0.10 0,40-0,6 0.10 0.10   0.10         0.05 0.15 остатокот
6060 0,30-0,6 0,10-0,30 0.10 0.10 0,35-0,6 0.05 0.15   0.10         0.05 0.15 остатокот
6061 0,40-0,8 0,7 0,15-0,40 0.15 0,8-1,2 0,04-0,35 0.25   0.15         0.05 0.15 остатокот
6063 0,20-0,6 0.35 0.10 0.10 0,45-0,9 0.10 0.10   0.10         0.05 0.15 остатокот
6066 0,9-1,8 0.50 0,7-1,2 0,6-1,1 0,8-1,4 0.40 0.25   0.20         0.05 0.15 остатокот
6082 0,7-1,3 0.50 0.10 0,40-1,0 0,60-1,2 0.25 0.20   0.10         0.05 0.15 остатокот
7005 0.35 0.40 0.10 0,20-0,70 1,0-1,8 0,06-0,20 4,0-5,0   0,01-0,06       0,08-0,20 0.05 0.15 остатокот
7022 0.50 0.50 0,50-1,00 0,10-0,40 2,60-3,70 0,10-0,30 4,30-5,20   0.20         0.05 0.15 остатокот
7068 0.12 0.15 1,60-2,40 0.10 2,20-3,00 0.05 7,30-8,30   0.01       0,05-0,15 0.05 0.15 остатокот
7075 0.40 0.50 1,2-2,0 0.30 2,1-2,9 0,18-0,28 5,1-6,1   0.20         0.05 0.15 остатокот
7079 0.3 0.40 0,40-0,80 0,10-0,30 2,9-3,7 0.10-0.25 3,8-4,8   0.10         0.05 0.15 остатокот
8011 0,05-0,9 0,6-1,16 0.1 0.2 0.05 0.05 0.10   0.1   0.08     0.05 0.15 остатокот

легура

Си

Фе

Cu

Mn

mg

Cr

Zn

V

Ti

Bi

ga

Pb

Zr

граници ††

Ал

секој

Вкупно

 

Манган плус хром мора да биде помеѓу 0,12-0,50%.
†† Ова ограничување се однесува на сите елементи за кои не е наведен други ограничување на даден ред, бидејќи не постои колона или поради колона е празно.

8000 серија се легирани со други елементи кои не се опфатени со другите серии.

 


  • Претходно:
  • Следно:

  • 
    WhatsApp Online Chat !